Allt i Sverige  
Meny
Länkar

Barnvagnar
Bostad
Bröllop
Båtar
Datorer och IT
Fritid
Försäkringar
Hotell
Kost och Hälsa
Kreditkort
Låna pengar
Resor
Sport
Övrigt

Barnvagnar

Går du i väntans tider och ska köpa en barnvagn till ditt barn är det många saker man måste tänka på. Det ska vara rätt modell, rätt märke, rätt tyger, rätt mönster, rätt färger och hjul. Samtidigt har man en egen vilja om hur barnvagnen ska se ut och fungera. Dessutom måste man ju tänka på den lilla som ska ligga i barnvagnen och samtidigt vara säker där i. Ett tips när man ska köpa barnvagn är att vara väl förberedd. Kanske ska man sitta ett par veckor innan och titta igeom vilka olika barnvagnar som finns och vilka som kan uppfylla dina/era krav. Därefter har man det mycket lättare att väl bestämma sig i affären när det är dags för barnvagnsköpet.

När man väl ska bestämma sig för en barnvagnsmodell kan det vara en god idé att läsa olika tester som har gjort på olika barnvagnar. Testerna kan man hitta hos dagstidningar bland annat. Men även råd och rön brukar plublicera olika tester likaså Vi Föräldrar. Det är inte alltid som den dyraste barnvagnen är den bästa.

Viktigt att tänka på när man ska köpa barnvagn är framförallt att vagnen ska vara bekväm för föräldrarna att köra samt att den ska vara bekväm för barnet att sitta och ligga i. En vagn ska gärna vara lätt att fälla ihop så att det går att packa in den i bilen om man ska ut och köra, och då måste man även tänka på att barnvagnen ska få plats i bagaget. Givetvis går det inte att få in alla aspekterna i en barnvagn, då får man istället ta ställning till vilka prioriteringar som ska göras. Vilket är viktigast?

Förutom att barnvagnen ska uppfylla de krav och prioriteringar man som förälder har ska den även passa barnet som ska åka i vagnen. Det finns då olika vagnar beroende på hur gammalt barnet är.
Den vanligaste modellen är en kombivagn som fungerar som både en liggvagn och en sittvagn. En kombivagn kan vara ett bra första alternativ då barnet ofta ligger ner de första månaderna. När barnet väl kan sitta upp har man ändå en vagn som funkar lika bra för det ändamålet.

När barnet är ungefär 1 år rekomenderas man ofta att byta ut kombivagnen till en lite mindre och lättare sittvagn där barnet sitter framåtvänd. Vill man att barnet ska ligga ner i vagnen går det ofta att fälla ner ryggstödet till halvliggande och barnet kan sova ändå.
Väntar man tvillingar finns det även tvillingbarnvagnar eller syskonbarnvagnar som de också kallas. Dessa vagnar har plats för två barn och fördelen med dessa är att det ena barnet kan sitta upp trots att det andra ligger ner. Perfekt helt enkelt!

Barnvagnar och barnvagnsinformation - Begagnade barnvagnar, Nya barnvagnar
En sida som försöker informera om olika barnvagnsmodeller samt även ett forum där man kan diskutera barnvagnar.


Barnkläder och barnvagnar
Här hittar ni också information om barnvagnar samt barnnamn.Reklam

Copyright © Alltisverige.se 2007
Powered by Länkhavet