Allt i Sverige  
Meny
Länkar

Barnvagnar
Bostad
Bröllop
Båtar
Datorer och IT
Fritid
Försäkringar
Hotell
Kost och Hälsa
Kreditkort
Låna pengar
Resor
Sport
Övrigt

Försäkringar

I dagens samhälle så kan man välja att försäkra vissa saker, andra saker är obligatoriska om man tex äger en bil så måste man trafikförsäkra bilen.
Så vad är egentligen en försäkring, en försäkring är en form av skydd. Det är ett finansiellt skydd som kan gå in och hjälpa vid olyckor mm.
Många gånger så behöver man som sagt inte teckna en försäkring, men allt man gör är egentligen en risk. Man kanske cyklar och ramlar, blir sjuk under semester resan, krockar med bilen mm.
Och om några av dessa saker skulle inträffa, så har risken gått och blivit en incident och då kan man om man tecknat en försäkring för de olika saker få tillbaka en del av kostnaden man har haft med olyckan.
Den som tecknar en försäkring kallas en försäkringstagare, det är den personen som måste bedömma hur stor risk han/hon är villig att ta.
Om man vill ta en mindre risk så kan försäkringstagaren teckna en försäkring och då kontaktar man en försäkringsgivare. Det finns flertalet försäkringsgivare i Sverige, några av dessa är Trygga-Hansa, IF mf.

Kostnad för en försäkring

När man tecknar en försäkring så brukar det åfölja en kostnad med detta.
Det är den kostnaden som försäkringsgivaren känner att det kostar att en person tar en försäkring. Detta har försäkringsgivaren räknat ut på hur mycket det har kostat dom, hur mycket dom skall tjäna, vilka omkostnader dom har mm.
För att se vilka typer av olika försäkringar där finns så kan ni besöka några av de hemsidor här i katalogen och/eller kontakta ert försäkringsbolag och låta dom förklara vilka olika försäkringar där finns.


Försäkringar
Läs mer om olika typer av försäkringar, här kommer ni att hitta fordonsförsäkringar,hemförsäkringar,bostadsförsäkringar mm.

Fordonsförsäkringar
Har ni ett fordon som ni ska försäkra. Här på fordonsförsäkringar.se så kan ni läsa mer om att försäkra fordon.Reklam

Copyright © Alltisverige.se 2007
Powered by Länkhavet