Allt i Sverige  
Meny
Länkar

Barnvagnar
Bostad
Bröllop
Båtar
Datorer och IT
Fritid
Försäkringar
Hotell
Kost och Hälsa
Kreditkort
Låna pengar
Resor
Sport
Övrigt

Kost och Hälsa - Läs mer om Fettförbränning

Kost och hälsa har blivit ett begrepp som bara växer sig större och större idag. Aldrig har det varit så populärt med olika bantningskurer, träningstips, kostråd och så vidare. Och det är absolut inget att förkasta. En bra hälsa är ju faktiskt en av de viktigaste sakerna som finns. Både för dig själv men också för din omgivning. Hälsa är egentligen ett väldigt stort begrepp som innefattar väldigt mycket

Historiskt sett har hälsobegreppet sina rötter i religiösa, filosofiska och etiska tankesätt, medan man i dagens hälsobegrepp kan se en stark anknytning till den medicinska vetenskapen.
Med hälsa menar man ofta att må bra, ha tillräckligt med kraft och resurser till att klara av de krav och aktiviteter man stöter på under en vardag. En god hälsa krävs också för att kunna förverkliga sina mål. När man pratar om hälsa pratar man om både psykisk hälsa, fysisk hälsa, social hälsa samt existentiell hälsa. Det som påverkar vår hälsa är ofta skratt, kost, magnetfältet som omger oss samt vårt sociala nätverk.

För att skaffa sig en bra hälsa krävs det att man är medveten om hur man mår, hur man äter samt hur man tränar. För att detta ska fungera krävs det antingen att man är väldigt påläst eller att man ber om hjälp. Hjälp kan man be om på gymet där man tränar eller hos en hälsokostrådgivare, dietist eller något liknande.

Många bantningskurer och kostmetoder hjälper dig på vägen till en god hälsa genom att lära dig hur du ska äta och vad du ska äta för att din kropp ska må bra. Till det brukar de tillägga att en allsidig och regelbunden träning krävs för att resultaten ska bli märkbara och bestående.
En av de vanligaste metoderna på marknaden just nu är GI-metoden, som skapades av David Jenkins. Metoden går ut på att man ska hålla ett så jämt blodsocker hela tiden och därmed inte känna sig småhungrig och småsugen på saker och ting. Om det är en metod som fungerar eller inte är upp till er själva att testa. Det man ska tänka på innan man sätter igång med någon metod överhuvudtaget, det är att vara riktigt påläst om hur metoden påverkar dig och din kropp.

Att träna för att få en bättre och god hälsa är a och o. Vad man vill träna är upp till var och en. Huvudsaken är att man inte blir stillasittande. Prova på olika aktiviteter för att till slut hitta det som du tycker är allra roligast. Du tränar ju trots allt för din egen skull och för att kunna göra det till ett fast beteende krävs det att man är motiverad och tycker det är kul.

Kort sagt, skaffa dig goda matvanor, träna regelbundet med något du tycker är kul och unna dig sådant du tycker är extra trevligt, så kommer du känna att du mår bra. Hälsa är trots allt något som är väldigt individuell.


Fettförbränning
Hur man ökar sin egen fettförbränning, samt vad det finns för olika kost och preparat som skall förhöja fettförbränningen. Men även träningsinformation.


Kost och Hälsa
En sida om kost och hälsa. Läs allt från dagliga små tips som hjälper dig att komma i form till hur du skall hantera din kost för att kunna både gå ner samt upp i vikt.Gå upp i vikt
Många vill faktiskt gå upp i vikt. Det kan vara att man vill minska fettmassan men ändå öka muskelmassan. Läs mer om detta här på Viktökning.


Viktminskning
Läs om att komma igång med träning, få inspiration och viktminskningstips.


Må bra och ät god mat
Även om ni vill gå ner i vikt så bör man unna sig lite då och då att äta gott och njuta av god mat och något gott att dricka. Hitta flertal restauranger i er stad på restaurangportal.se


Magövningar - Få fram magrutorna
Se olika övningar som kan hjälpa dig få fram dina magmuskler så att dina magrutor blir synliga. Kräver lite mer än vad folk tror, men det är värt ett försök.


Pizza utkörning
Detta är en sida som handlar om pizza och de pizzerior som kör ut pizzor.

Reklam

Copyright © Alltisverige.se 2007
Powered by Länkhavet