Allt i Sverige  
Meny
Länkar

Barnvagnar
Bostad
Bröllop
Båtar
Datorer och IT
Fritid
Försäkringar
Hotell
Kost och Hälsa
Kreditkort
Låna pengar
Resor
Sport
Övrigt

Låna pengar, Lån, Bolån

Ibland kan det bli så att man vill köpa något alldeles speciellt men man har inte pengarna till det. Ibland kanske man tänker sig för en gång extra gång och bestämmer sig för att inte köpa det där speciella precis just nu.
Men ibland kan man bara inte vänta. Det kan vara något extra viktigt man måste köpa, en ny bil eller ett hus eller något liknande. Då finns det stora möjligheter att låna pengar från olika låneinstitut till det man vill köpa. Det vanligaste är nog ändå att man lånar pengar från banken. När man köper bil kan man även låna pengar direkt hos bilhandlaren.

När man vill låna pengar måste man lämna in en låneansökan, den ska innehålla personnummer, datum och underskrift för att vara giltlig. För att få sin låneansökan beviljad måste man genomgå en kreditprövning. Det är lånegivaren som ansöker om en kreditupplysning hos upplysningscentralen för att få uppgifter som ålder, civilstatus, arbetssituation, inkomst och om det finns några tidigare betalningsanmärkningar hos den som söker lånet. Är allt i sin ordning och kreditgivaren anser att den som söker lånet har möjlighet att betala tillbaka sitt lån får man lånet beviljat.

De som lånar ut pengar, vare sig det är banker eller bilhandlare, lånar inte ut pengar för att vara snälla utan att tjäna något på det. Därför ska man räkna med att när man lånar pengar medför det extra kostnader så som räntor och uppläggningsavgifter. Med hänsyn till dessa avgifter är det extra viktigt att verkligen tänka sig för när man vill låna pengar.

Vill man slippa betala ränta för de pengar man lånar kan man låna pengar helt räntefritt. För att kunna göra det krävs det att man sparar sina pengar i samma bank som man har tänkt låna pengarna. Och givetvis så sparas pengarna utan ränta.
Andra lån man kan välja att ta är till exempel ett blancolån. Ett blancolån är ett lån man tar utan att behöva visa upp någon säkerhet. De flesta andra lån kräver att man kan visa upp någon form av säkerhet. Det kan vara ett hus vid ett bostadslån, aktier eller andra värdepapper och i vissa fall räcker det med en borgensman som går i god för att pengarna kommer att betalas tillbaka.

På senare tid har det även blivit väldigt populärt att låna små summor med pengar med hjälp av så kallade snabblån, smslån eller mikrolån. Kärt barn ha många namn. Detta är lån som nästan alla kan ansöka om och få beviljat. Det som kännetecknar dessa sorters lån är att det ofta är små summor pengar. Man brukar välja mellan 1000, 2000 och 3000 kronor när man lånar. Till detta tillkommer det en avgift som ska täcka administrationskostnaderna. Den brukar variera mellan 250 kronor till 700 kronor beroende på hur mycket pengar man lånar samt hos vilken institution man lånar från. Ett snabblån, smslån och mikrolån ska dessutom betalas tillbaka inom 30 dagar när man fått det beviljat. Det som är så smidigt med dessa lån är att man kan ansöka om dem 24 timmar om dygnet, och i de flesta fall tar det endast 15 minuter innan man har fått pengarna insatta på sitt konto. Förutsatt att ansökningen görs under öppettiderna. Annars brukar man få pengarna på morgonen dagen efter.

Så innan du bestämmer dig för vilket lån du vill ta bör du ta dig en extra funderare över om det är möjligt för dig att betala tillbaka pengarna.

Smslån länk


Smslån via mobil
Här kan ni se de billigaste och bästa smslåneerbjudanden som finns på marknaden idag. Ni kan även läsa nyheter om smslån. Räkna ut den effektiva räntan vid lån.


Bolån
Läs mer om bolån. Denna sida är skapad för er som är intresserad av att låna pengar till boende. Detta lån kallas ett bolån.


Lån och Kredit
Lån och kredit har alltid varit någonting som lockat människor. Vi vill alltid ha möjligheten att köpa någonting som vi kanske inte har pengar till just nu. Och då kan man ta ett lån eller få en kredit.


Tjäna, låna och spendera pengar
Här kan du hitta tips och trix om hur ni kan tjäna pengar eller vad man kan låna pengar till. Allt som underlättar er ekonomi.


Lån pengar online
Läs mer om att låna pengar online. HÄr kan ni läsa om fördelarna samt nackdelar med tex att ta ett SMSLån eller andra former av snabblån.


Billån - Låna pengar till bil
Köp bil och låna pengar till bilen med ett billån. Här kan ni läsa om olika billån från olika låneinstitut.


smslån i Sverige
Har ni funderat lite på SMSlån samt hur det fungerar och hur man får smslån trots betalningsanmärkning, isåfall bör ni besöka smslanapengar.se.Reklam

Copyright © Alltisverige.se 2007
Powered by Länkhavet